latinica  ћирилица
12/01/2021 |  12:08 ⇒ 13:05 | Аутор: СРНА

Костајница: Договорено хитно формирање привредног савјета

Начелник општине Костајница Никола Јањетовић договорио је данас са костајничким привредницима хитно формирање привредног савјета у овој локалној заједници.
Костајница - Јањетовић и привредници - Фото: СРНА
Костајница - Јањетовић и привреднициФото: СРНА

- Састали смо се да видимо на који начин помоћи привредницима у општини Костајница и на који начин они својим ангажманом могу помоћи општини, те смо договорили формирање привредног савјета - рекао је Јањетовић Срни након састанка са директорима привредних субјеката.

Јањетовић је рекао да је сагледана штета коју су привредници претрпјели у земљотресу, указујући да је највећа штета причињена на стамбеним објектима.

- Има одређене штете и код привредника, али она, за сада, не угрожава процес производње. Производна предузећа имају одређених проблема са радницима који су претрпјели штету, али за сада превазилазе ову ситуацију - истакао је Јањетовић.

Директор текстилног предузећа "Сана Линеа" из Костајнице Маријана Бучевац каже да су примјетне пукотине на објекту овог предузећа и да су двије канцеларије исељене јер више нису функционалне.

- Није било прекида производње, производна линија ради све вријеме, више је било штете у канцеларијама - рекла је Бучевац.

Костајница је општина у Републици Српској у којој је причињена највећа штета на стамбеним објектима у разорном земљотресу који је 29. децембра погодио подручје Петриње.

Оштећено је око 600 објеката, од којих је 15 за рушење, а 37 за хитну санацију.