latinica  ћирилица
11/01/2021 |  19:09 ⇒ 19:11 | Аутор: СРНА

Путин: Рјешење корисно за односе Москве и Бакуа

Проналажење рјешења за ситуацију у Јужном Кавказу биће корисно за односе Русије и Азербејџана, изјавио је руски предсједник Владимир Путин.
Састанак Путина и Алијева (Фото: kremlin.ru) -
Састанак Путина и Алијева (Фото: kremlin.ru)

Он је током састанка са предсједником Азербејџана Илхамом Алијевом у Москви рекао да је убијеђен да ће то рјешење ојачати везе Москве и Бакуа и да ће омогућити да се односи двије земље унаприједе на систематичнијој основи, не само економски, већ и у хуманитарној сфери.

- Односи Русије и Азербејџана се сада прилично успјешно развијају - истакао је Путин, уз напомену да се то посебно односи на економске аспекте, јер двије земље имају доста заједничких подручја рада и економских интереса који се подударају.

Путин је захвалио Алијеву што је дошао у Москву, уз напомену да је тешка ситуација у Нагорно-Карабаху била у центру пажње прошле године.

Руски предсједник изразио је задовољство због тога што су успјешно заустављени нетрпељивост и крвопролиће у Нагорно-Карабаху, јавио је ТАСС.

Похваливши улогу руске мировне мисије, Путин је нагласио да се ситуација генерално нормализује у области Нагорно-Карабах.

- Најважније је да смо данас потписали заједничко саопштење које се заснива на привржености трајном рјешењу - додао је Путин.