latinica  ћирилица
11/01/2021 |  14:43 ⇒ 14:45 | Аутор: СРНА

На граничним прелазима ухапшено шест лица

Припадници Јединице граничне полиције Зворник ухапсили су лице чији су иницијали П.Г. јер је установљено да га потражује Општински суд у Сарајеву због кривичног дјела недозвољено пресађивање дијелова људског тијела.

Овај држављанин Србије контролисан је јуче на уласку у БиХ на прелазу Шепак и предат је службеницима Одјељења судске полиције судова у Тузланском кантону.

Припадници Граничне полиције БиХ ухапсили су у Градишци држављанина БиХ чији су иницијали Б.П. јер је утврђено да га потражује тужилаштво Херцеговачко-неретванског кантона због крађе.

Ово лице контролисано је јуче на изласку из БиХ на прелазу Градишка и предато је припадницима Полицијске управе Мостар, саопштено је из Граничне полиције.

Приликом изласка из БиХ, припадници Граничне полиције јуче су ухапсили на прелазу Иваница држављанина БиХ чији су иницијали М.С. јер је установљено да га потражује Основни суд у Требињу ради издржавања казне затвора.

Ово лице предато је службеницима Окружног центра судске полиције Требиње.

На аеродрому у Тузли, на лету из Базела, јуче је ухапшен држављанин БиХ чији су иницијали С.А. јер је утврђено да је за њим Министарство унутрашњих послова /МУП/ Кантона Сарајево расписало потрагу због кривичног дјела фалсификовање исправе.

Он је предат службеницима МУП-а Кантона Сарајево.

У суботу, 9. јануара, службеници Јединице граничне полиције Орашје ухапсили су држављанина БиХ чији су иницијали В.П. јер је установљено да је за њим Полицијска управа Бијељина расписала потрагу због утаје. Он је контролисан на уласку у БиХ на прелазу Орашје и предат је службеницима ове полицијске управе.

На сарајевском аеродрому у петак, 8. јануара, на лету из Беча, ухапшен је држављанин БиХ чији су иницијали С.Х. након што је установљено да га потражује Општински суд у Сарајеву због кривичног дјела неовлаштена производња и стављање у промет дроге.

Припадници Јединице граничне полиције Аеродром Сарајево предали су га службеницима Одјељења судске полиције судова у Кантону Сарајево.