latinica  ћирилица
11/01/2021 |  13:03 ⇒ 19:46 | Аутор: СРНА

Вишковић: Срби имају будућност у БиХ само са својим институцијама и Српском

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић поручио је данас на божићном пријему у бањалучкој касарни "Козара" да српски народ има будућност у БиХ само ако има своје институције и ако има своју Републику Српску.
Божићни пријем - Фото: СРНА
Божићни пријемФото: СРНА

Вишковић је рекао да су се Срби у то могли увјерити више десетина и стотина пута до сада.

Он је истакао да се приликом данашњег пријема у Спомен-соби погинулим припадницима Војске Републике Српске /ВРС/ увјерио у значајну чињеницу да су за стварање Српске животе положили не само Срби, већ и припадници бошњачког, хрватског и осталих народа који су били припадници ВРС, а што показује да Република Српска и по томе има своју државност и признање.

Вишковић је рекао да је Дејтонски мировни споразум овјековјечио Српску, а Трећи пјешадијски /Република Српска/ пук наставља традицију ВРС.

- Трећи пјешадијски /Република Српска/ пук је гарант постојања и његовања традиције јуначке борбе ВРС која се борила за Српску и очување живота српског народа на овим просторима - рекао је премијер Српске.

Замјеник министра одбране у Савјету министара Мирко Околић изразио је захвалност представницима институција Републике Српске и заједничких институција БиХ који су данас присуствовали новогодишњем пријему који у бањалучкој касарни "Козара" организује команда Шесте пјешадијске бригаде са једницима Оружаних снага БиХ.

Околић је изразио задовољство чињеницом да се у данашње вријеме Божић, као најрадоснији празник, обиљежава у касарни Оружаних снага, што је некада раније било незамисливо.

Пријему су осим Вишковића, који је и изасланик предсједника Републике Српске, присуствовали и изасланик српског члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ Драган Вуковић, министар рада и борачко-инвалидске заштите Српске Душко Милуновић, предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић, командант Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука бригадир Милан Радојчић, као и представници овог пука.

Божићну трпезу благословио је Његово преосвештенство епископ бихаћко-петровачки Сергије.