latinica  ћирилица
11/01/2021 |  08:55 ⇒ 11:24 | Аутор: Index.hr

На ауто-путу код Јастребарског преврнуо се аутобус, има повријеђених

Синоћ око 2.22 часова на А1 код излаза Јастребарско у смјеру Загреба дошло је до слијетања и превртања аутобуса Аутопревоза Пожега, јавила је полиција.

Према до сада прикупљеним информацијама, има више повријеђених, али из полиције додају да немају сазнања да је неко смртно страдао.

Из "Arrive" под коју спада Аутопревоз Пожега потврдили су Индексу да су повријеђена два возача и шест путника.

У аутобусу је било укупно 13 путника.

- Нажалост, у понедјељак 11.01.2020. мало послије 2,20 на А1 код излаза Јастребарско у смјеру Загреба дошло је до слијетања и превртања аутобуса у којој је учествовало возило компаније Аутопрометно подузеће д.д. Пожега. У тренутку незгоде у аутобусу је било 13 путника и два возача. У саобраћајној незгоди су повријеђени возачи аутобуса и шест путника. Повријеђеним лицима је пружена прва помоћ. Наши радници су на мјесту догађаја и пружају подршку и помоћ путницима. Увиђај на мјесту догађаја је завршен, а узрок незгоде се утврђује - истиче се у саопштењу.

Оно што тренутно можемо потврдити јесте да је возило било технички исправно и да су возилом управљали искусни возачи који су радили у складу са Законом о мобилним радницима.

Безбједност путника на првом је мјесту те у складу с наведеним сва возила нашег возног парка, осим обавезних законских прегледа, пролазе кроз строге интерне техничке контроле. Слиједом тога, у складу са интерним процедурама, свако возило обавезно пролази комплетан интерни технички преглед сваких осам седмица. Задњи интерни преглед на аутобусу који је учествовао у незгоди извршен је крајем децембра 2020. године као дио обавезне редовите интерне техничке контроле.

Овом приликом изражавамо жаљење због овог несретног случаја те стојимо на располагању свим путницима - поручили су из Arrive.

Раније је за Индекс из загребачке полиције речено да још не знају ни колико је тачно повријеђених особа.

- Увиђај је још увијек у току - рекли су из ПУ загребачке.

Нове информације очекују се ускоро.

Због превртања аутобуса између чворова Јастребарско и Доња Зденчина у смјеру Загреба вози се једном траком уз ограничење брзине од 40 километара на час, Јавља ХАК.