latinica  ћирилица
10/01/2021 |  12:11 ⇒ 12:50 | Аутор: РТРС

Катарина Тасић, талентована интерпретаторка из Вишеграда (ВИДЕО)

Kатарина Тасић из Вишеграда, талентована је интерпретаторка. Пјевањем се почела бавити са шест година, прво у Културно умјетничком друштву, а данас студент Музичке академије у Крагујевцу.
Катарина Тасић - Фото: РТРС
Катарина ТасићФото: РТРС

Уз подршку родитеља, Kатарина је уписала Музичку школу у Ужицу, Одсјек клавир и соло пјевање. Данас је успјешан студент Музичке академије у Kрагујевцу, Одсјек соло пјевање.

- Оперска музика којом се тренутно бавим је изузетно захтјевна није једноставна и захтјева доста рада доста времена и посвећености тако да ја дајем себе сваки дан пет сати за пет минута на сцени - каже Катарина.

Kатарина пјева изворне, староградске,поп, рок, и џез мелодије, али каже да је опера за њу посебан изазов..

- Опера ме привукла јер је то један дубљи вид умјетности који није баш приступачан свима, све везано за ту врсту музике, све везано за сцену ме интригира - додала је Катарина Тасић.

Ова талентована дјевојка остварила је бројне наступе, освајала награде, наступала са Балкаником, групама Легенде и Ван Гог.

- Учествовала сам на разним такмичењима имам доста награда из Српске и Србије, али ниједну не бих издвојила посебно јер ми је јер ми је свака изузетно битна и драга. Сматрам да је за једну младу особу или умјетника битно поднебље из кога долази , у коме расте и развија се .Наша Република је богата историјски и културолошки, и желим да се у што скорије вријеме одужим својим суграђанима једним солистичким концертом - поручила је Катарина Тасић.