latinica  ћирилица
08/01/2021 |  11:52 ⇒ 12:21 | Аутор: РТРС

Еко топлане: Квалитет гријања побољшан, енергент обезбијеђен

Прошла је скоро половина сезоне 2020/2021 и до сада производња и испорука топлотне енергије протичу уредно, без већих проблема, поручили су из Еко топлана.
Еко топлане - Фото: РТРС
Еко топланеФото: РТРС

Додали су да су све припреме за ову сезону гријања завршене на вријеме, тако да су, како кажу, створени сви предуслови да се производња и испорука топлотне енергије и до краја сезоне одвијају уредно кроз двадесетчетворочасовни режим гријања, као и до сада.

- Редовне анализе показују да је у односу на протеклу сезону, квалитет гријања побољшан - навели су у Еко топланама.

Додали су да је током протекла три мјесеца, број рекламација на квалитет гријања, односно захтјева за мјерење температуре у гријаним просторима, у односу на исти период у прошлој сезони, смањен за 18 одсто, док су губици топлотне енергије на дистрибутивној мрежи смањени за шест одсто.

- Тренутно је у овој сезони 0,7 одсто од укупног броја корисника упутило захтјев за утврђивање квалитета гријања, односно мјерење температуре у гријаном простору. Годишња анкета о задовољству корисника услуге проведена у складу са ИСО стандардима, у 2020. години показала је да је просјечна оцјена задовољства корисника 4,11 (ранг оцјена од 1 до 5) – рекли су у Еко топланама.

Навели су да су просјечне спољашње температуре у прва три мјесеца ове сезоне гријања у нашем граду ниже за 4,3 степена Целзијуса у односу на исти период прошле сезоне, због чега је производња топлотне енергије већа за 31,1 одсто.

- Енергент за комплетну сезону 2020/2021, обезбијеђен је као и до сада сопственим средствима Еко топлана, без финансијске помоћи јавних институција – казали су у екотопланама и нагласили да цијене гријања и у овој сезони за све кориснике остају исте, упркос значајном повећању цијена електричне енергије и неких других инпута.