latinica  ћирилица
08/01/2021 |  09:52 ⇒ 09:52 | Аутор: СРНА

Одбор за помоћ Србима: У акцији учествовала 81 школа, прикупљено 47.000 КМ

Хуманитарну акцију бањалучког Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији од октобра до децембра прошле године подржала је 81 основна и средња школа Републике Српске и прикупљено је око 47.000 КМ, рекао је Срни предсједник овог одбора Милорад Арлов.
Милорад Арлов (фото: tvmost.info) -
Милорад Арлов (фото: tvmost.info)

Он је подсјетио да је активност покренута уз подршку Министарства просвјете и културе Републике Српске с циљем изградње објекта Дневног центра "Подржи ме - 9. јануар" у Косовској Митровици за дјецу и младе са потешкоћама у развоју на Косову и Метохији, као и традиционалној акцији "Обрадујмо ваше вршњаке на Косову и Метохији".

Арлов је истакао да је учествовала готово једна трећина основних и средњих школа, изразивши наду да ће их бити још јер је акција продужена до краја јануара, те захвалио учесницима за прикупљену помоћ.

- Велики дио средства уплатили смо за изградњу центра, а остатак за пакетиће које смо прије и послије Нове године подијелили на Косову и Метохији и Глини на Банији. Планирамо да подијелимо пакетиће на Космету и за школску славу -Светог Саву - рекао је Арлов.

Он је навео да је завршетак објекта Дневног центра "Подржи ме - 9. јануар" потребно још око 45.000 евра, изразивши наду да ће ове године бити завршен.

- Настојимо свима да захвалимо уручивањем захвалнице и књиге `Хумано срце Српске`, аутора Славка Басаре. Од сваког продатог примјерка средства се издвајају за дјецу и младе са потешкоћама у развоју на Космету и довршетак градње дневног центра - рекао је Арлов.