latinica  ћирилица
07/01/2021 |  15:12 ⇒ 15:12 | Аутор: СРНА

Најгледанији руски филм "Слуга"

У бањалучком биоскопу "Синеплекс Палас" најгледанији филм у 2020. години је био руски филм "Слуга", са Милошем Биковићем у главној улози.
Биоскоп - Фото: Screenshot
БиоскопФото: Screenshot

- Филм је направио одличне резултате почетком године, а наставио је да привлачи публику и у септембру по поновном отварању биоскопа након шестомјесечне паузе због епидемије вируса корона. Међу најгледанијим филмовима су и "Лоши момци заувијек", "Викенд са ћалетом", "Острво фантазија" и "Господа" - рекла је Срни портпарол биоскопа "Синеплекс Палас" Марина Поповић.

Он је истакла да је у тренутној ситуацији изазваној епидемијом корона вируса тешко говорити о томе како ће биоскопи преживјети, додавши да предстоји још јако пуно изазова.

- Дозвољавамо себи да будемо оптимистични и надамо се да ће се епидемиолошка ситуација код нас и у свијету поправити. То је први корак ка отварању тржишта филмова, а самим тим и повратка људи у биоскопе - додала је Поповићева.

Она је навела да су све културне дјелатности, у које се убрајају и биоскопи, страшно погођене пандемијом и да је помоћ свима треба.

Поповићева је рекла да биоскопи раде са слабијом понудом филмова и смањеним капацитетом, у складу са епидемиолошким мјерама, што се одражава и на посјећеност.

- Ипак, због посјетилаца који одлуче да своје слободно вријеме проведу у "Синеплексу Палас", наша врата остају отворена. Имамо сјајан програм за малишане током зимског распуста и сваке седмице нове филмове који враћају људе у биоскоп - рекла је Поповићева.

Она је нагласила да је 2020. била веома тешка година и да је људима потребно да изађу из куће.

- Одлазак у биоскоп је излазак и вријеме које проводимо са драгим људима уз филм, у биоскопу се јачају пријатељства и рађају љубави. Само да се поправи епидемиолошка ситуација, сигурни смо да ће биоскоп вратити своје мјесто под сунцем - поручила је Поповићева.

На репертуару биоскопа "Синепелекса Палас" који важи од сутра налази се 18 филмова.