latinica  ћирилица
27/12/2020 |  07:55 ⇒ 17:50 | Аутор: РТРС

РТРС, 17.15 - "С љубављу храбрим срцима" - донаторско вече

Донаторско вече поводом традиционалне манифестације "С љубављу храбрим срцима", које се организује под покровитељством предсједнице Републике Српске, биће одржано данас, а прикупљена средства намијењена су покретању прве Банке хуманог млијека у Републици Српској.
Хуманитарна акција “С љубављу храбрим срцим” - Фото: илустрација
Хуманитарна акција “С љубављу храбрим срцим”Фото: илустрација

Због епидемиолошке ситуације, ове године донаторско вече биће организовано само уз прикладан телевизијски програм који ће бити емитован на Радио-телевизији Републике Српске и Алтернативној телевизији од 17.15 до 19.00 часова.

На донаторској вечери учествоваће предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, њени партнери и бројни гости.

Планирано је и обраћање премијерке Србије Ане Брнабић видео-линком из Београда.

Гост донаторске вечери биће и предсједник Удружења родитеља пријевремено рођене дјеце у Републици Српској "Мрвице" и један љекар из Универзитетског клиничког центра Републике Српске.

Иницијатор овогодишње хуманитарне акције је Удружење родитеља пријевремено рођене дјеце у Републици Српској "Мрвице".

Прва Банка хуманог млијека у Републици Српској биће основана у оквиру Клинике за дјечје болести Универзитетског клиничког центра Републике Српске, с намјером да се пријевремено рођеној и тешко болесној дјеци, којима није доступно мајчино млијеко, осигура донирано хумано, мајчино млијеко.

Портпаролка Удружења Милада Шукало рекла је да је све спремно за донаторско вече и да су захвални предсједници Републике Српске Жељки Цвијановић што је препознала ово удружење, које постоји четири године, као партнера за донаторско вече.

Шукало је истакла да им је жеља да и друге родитеље мотивишу да се окупе и покушају да ураде нешто за своју дјецу, без обзира на то којој ризичној групи припадају.

Од 1. до 31. децембра активан је и хуманитарни број 1411, а позивом на овај број грађани могу да подрже ову акцију донирајући једну КМ.

За уплате донација физичких и правних лица Министарство финансија Републике Српске отворило је рачун посебних намјена "С љубављу храбрим срцима" број 571-010-00002700-15 код Комерцијалне банке а.д. Бањалука.

Пренос донаторске вечери можете гледати на РТРС и нашем порталу.