latinica  ћирилица
09/12/2020 |  10:09 ⇒ 10:10 | Аутор: РТРС

Ухапшене двије жене због фалисификовања PCR тестова

Полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске, у сарадњи са Полицијском управом Добој, а под надзором Окружног јавног тужилаштва Добој, реализовали су оперативну акцију "Ретест" у оквиру које су јуче лишене слободе двије особе у Модричи због постојања основа сумње да су починиле кривично дјело фалсификовање исправе.
Полиција Републике Српске - Фото: РТРС
Полиција Републике СрпскеФото: РТРС

Из МУП-а Српске саопштено је да су слободе лишене Д.М.Ђ. и С.Д. из Модриче.

Оне се сумњиче да су до 8. децембра извршиле поменуто кривично дјело тако што су, заједно, од грађана захтијевале и примале одређени износ новца, а за који би им направиле фалсификовани, односно лажни PCR резултат микробилошке анализе на пандемијску болест ковид 19, у намјери да себи омогуће притивправну имовинску корист, а другим лицима несметано путовање и рад у иностранство, у већини случајева.

На основу наредбе Основног суда у Модричи јуче су на подручју Модриче извршени претреси на више локацији и пронађени су предмети који се могу довести у везу са извшрењем наведених кривичних дјела.

Лица лишена слободе данас ће, уз извештај о почињеном кривичном дјелу, бити предата у надлежност ОЈТ Добој, наводи се у саопштењу.