latinica  ћирилица
06/12/2020 |  19:24 ⇒ 20:10 | Аутор: РТРС

Српска и Србија улажу у здравствени сектор у Козарској Дубици (ВИДЕО)

У овој години уложена су велика средства у Дом здравља у Козарској Дубици, захваљујући Влади Србије.
Породична медицина Козарска Дубица - Фото: РТРС
Породична медицина Козарска ДубицаФото: РТРС

Неки од пројеката већ су реализовани, а други у току. Ни у случају ове здравствене установе не изостаје подршка Републике Српске.

150.000 евра висина је средстава Републике Србије, захваљујући којима су побољшани услови рада, али и лијечења у здравстеној установи "Козма и Дамјан" у Козарској Дубици.

- Ово је важно не само за раднике, већ и за наше пацијенте, наше кориснике - истиче Драгица Миросав, радник Дома здравља.

Реконструкција хигијенско-епидемиолошке службе, гинекологије, стоматологије те кровних покривача, само су нека од улагања.

- Ове недјеље биће завршена замјена столарије на физијатрији. Остала нам је вањска ограда до улице Младена Стојановића, то нисмо успјели завршити, мада мислим да ћемо можда и успјети току ове године, зависи од временских услова - појашњава директор Дома здравља Владо Карагић.

Ни помоћ институција Републике Српске није изостала у овој години.

Одобрено је 30.000 марака за поправку рендгенског апарата и већа средства за набавку нових медицинских апарата.

- Ми смо на интервенцију српског члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика када је био овдје у Козарској Дубици добили одобрење за набавку два нова ултразвучна апарата. Процедуре су у току, мислим да је отворена понуда, тако да очекујемо да до краја године добијемо два ултразвучна апарата која су нам потребна, јер су оба апарата која смо имали покварена - каже Раденко Рељић, начелник општине Козарска Дубица.

Према ријечима Рељића, вриједност ових медицинсих апарата је око 200.000 марака, а њихова набавка је од великог значаја за око 17.000 осигураних Дубичана, који право на лијечење остварују у овој здравственој установи.