latinica  ћирилица
06/12/2020 |  18:56 ⇒ 19:07 | Аутор: srpskainfo.com

Реми у Бањалуци, Фанимо спасио "бордо" тим

Фудбалери Борца и Сарајева одиграли су неријешено 2:2 у дерби утакмици 18. кола Премијер лиге БиХ.
Борац-Сарајево (фото:Mondo/Dragan Šutvić) -
Борац-Сарајево (фото:Mondo/Dragan Šutvić)

Два пута су Бањалучани имали предност, али нису успјели да је сачувају па је "Бордо тим" и даље остао једини непоражени у новој сезони.

Из прве праве прилике Борац долази у вођство, а Јово Лукић је још једном показао колико је значајан за напад Бањалучана.

Истрпио је млади фудбалер један дуел, онда прошао по лијевој странеи, погледао, па вратио идеалну лопту за Зиљкића који је прецизним ударцем довео свој тим у вођство.

Ханџић је убацио лопту за Фанима који ју је одлично примио, сјајним потезом се ослободио свог чувара, а онда погодио за изједначење.

Кренули су Бањалучани по нови гол, а онда су у 57. минуту имали велику прилику.

Зиљкић је убацио лопту на десну страну до Закарића, овај покушао да је прослиједи у средину за Лукића, али је Ковачевић био на мјесту и спријечио велику прилику за Борац.

Распламсала се борба, а онда је Сарајево извело одличну контру, лопта је дошла до фанима који је изблокиран са неких 15 метара.

Одмах у наставку акције сјајна контра Бањалучана, за само неколико секунди пренијели су лопту до шеснаестерца Сарајева, попречни пас за Стојана Врањеша који је милиметарски прецизно са неких двадесетак метара погодио доњи десни угао.

Бањалулчанима је велику услугу направио Хебибовић који је за само два минута добио два жута картона, први у 70. минуту због приговора, а други минут касније због опасне игре па је “бордо тим“ у последњих двадесетак минута имао играча мање.

Поново је у 85. минуту Фанимо остављен усамљен у шеснаестерцу. Сушић је лопту убацио са лијеве стране, Ханџић је прескочио, а сам као дух био је Фанимо који је са неких десет метара поново савладао Павловића.

Сарајево је лидер на табели са 42 бода док је Борац на диоби треће позиције са Зрињским са десет бодова мање.