latinica  ћирилица
06/12/2020 |  14:31 ⇒ 14:36 | Аутор: sputniknews.com

Српска рукометашица љута због изјаве Данца: Срби нису варалице!

Рукометашице Србије су имале неколико бурних дана у Данској, гдје наступају на Европском првенству, а Кристина Лишчевић је изјавом послије меча са Холандијом ставила тачку на приче које су кружиле.
Кристина Лишчевић (фото: https://rs.sputniknews.com/) -
Кристина Лишчевић (фото: https://rs.sputniknews.com/)

Српски тим је на дуел са актуелним свјетским шампионкама изашао са даном закашњења јер је једна чланица тима била позитивна на вирус корона.

Дански новинар Бент Нијегард је послије информације о резултатима теста затражио да Србија буде избачена са такмичења, али надлежни ипак нису донијели такву одлуку.

Србија је успјела великим преокретом да побиједи Холандију резултатом 29:25, што је био повод да се неке ствари рашчисте.

Кристина Лишчевић је искористила прилику и упутила поруку свима који имају негативан став према српској селекцији.

- Била сам врло љута и разочарана. Знам да многи сматрају да смо ми варалице, да српски народ ради лоше ствари. То није истина, Срби никада неће варати када је у питању здравље - навела је Лишчевићева.

Она је додала да је дански новинар дао додатну инспирацију српском тиму.

- Хвала му, дао нам је мотив. Када неко прича тако лоше о нашој земљи, ми дајемо милион посто да докажемо да то није тачно, да ми нисмо људи каквим нас представљају. Ми смо нормалне особе, људи који воле рукомет и желимо да нашу земљу представљамо на најбољи начин - истакла је Лишчевићева.

Послије победе над Холандијом Србија од 16.00 игра другу утакмицу на такмичењу, против екипе Мађарске, а за уторак је заказан дуел са Хрватском.