latinica  ћирилица
06/12/2020 |  13:23 ⇒ 13:25 | Аутор: СРНА

ПДП за смањење стопе ПДВ-а за угоститељство, туризам и путнички саобраћај

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић рекао је да је ова страна поднијела иницијативу којом се, како каже, Савјет министара обавезује да у року од 30 дана припреми измјене и допуне Закона о порезу на додату вриједност којом би се стопа ПДВ-а смањила са 17 на пет одсто за угоститељство, туризам и путнички саобраћај.
Бореновић и Пекићева - Фото: РТРС
Бореновић и ПекићеваФото: РТРС

Бореновић је на конференцији за новинаре у Бањалуци рекао да би та стопа ПДВ-а вриједила до 31. децембра 2022. године.

Он је навео да је разлог за подношење ове иницијативе чињеница да су ове три привредне дјелатности највише погођене пандемијом вируса корона.

Члан Предсједништва ове странке Мира Пекић рекла је да је циљ ове иницијативе да се пружи директна помоћ овим привредним гранама.

- То је једини начин на који ми у заједничким институцијама БиХ можемо помоћи привредницима да изађу из кризе, која је посљедица пандемије вируса корона - рекла је Пекићева.

Коментаришући одлуку Централне изборне комисије да не објави резултате за град Добој и општину Сребреница у Републици Српској, Бореновић је рекао да избори у овим локалним заједницама нису поништени, те да треба сачекати коначну одлуку ЦИК-а.

- ЦИК треба да ради по закону и ко год да сједи тамо треба да поштују закон - рекао је Бореновић.