latinica  ћирилица
06/12/2020 |  13:13 ⇒ 13:20 | Аутор: СРНА

Нови садржаји повећавају број посјета Романији и Требевићу

Туристичке посјете Романији и Требевићу повећавају се захваљујући новим садржајима, који ће се од прољећа додатно обогатити, јер ће посјетиоцима бити омогућено панорамско осматрање из балона, рекао је Срни директор Туристичке организације "Јахорина" града Источно Сарајево Игор Тошић.
Романија (фото: http://www.futurmedia.info/) -
Романија (фото: http://www.futurmedia.info/)

Тошић је напоменуо да ће ова година у области туризма остати рекордна за Источно Сарајево, иако ће се памтити као година у којој се мање путовало.

- На Јахорини су опет оборени сви рекорди. Љето никада није било посјећеније и само у једном дану било је 5. 000 вожњи алпин костером, а то је само један садржај. Видјећемо каква ће ситуација бити са земљама региона, да ли ће затварати границе - закључио је Тошић.

Он је истакао да је за домаће туристе Источно Сарајево пожељан град, јер има најкомпактнију туристичку понуду.

- Нови садржаји попут теретане на отвореном, играоница за дјецу и вјештачка алпинистичка стијена, које смо почели радити на локалитету Брус на Требевићу, сигурно ће довести нове туристе - нагласио је Тошић.

Према његовим ријечима, највише пажње изазвала је најава да ће од прољећа туристима бити омогућено панорамско разгледање из балона.

- Вожња балоном биће посебна атракција и садржај који ће привући још више посјетилаца на Требевић. Рок за доставу почео је тећи прије шест дана и очекује се да он буде допремљен на Брус за 40 дана - појаснио је Тошић и додао да ће прве вожње сачекати повољније временске услове.

Тошић је нагласио да су нови садржаји на Брусу наставак активности великог пројекта који са 505.000 КМ финансирају ЕУ и Њемачка.

Подсјетио је да су у оквиру пројекта прије двије седмице на подручју Црвених стијена на Романији поставили нови туристички садржај - Виа ферата "Соколов пут", који је постао пожељна атракција и окупио бројне љубитеље адреналинског туризма.

- Многи хотелијери изразили су жељу да у своје понуде укључе и овај адреналински дио. Кроз ферату Романија добија ново лице и сигурно ће се то позитивно одразити на укупну туристичку понуду цијелог града - истиче Тошић.

Туристичка организација "Јахорина", заједно са Развојном агенцијом града Источно Сарајево и Привредном комором Републике Српске, као и партнером предузећем "Станишић" са Пала заједно је прошла пројекат "Осјети задовољство боравка у природи дуж зелене стазе Виа Динарика Сарајевско-романијске регије" за стварање новог туристичког производа.