latinica  ћирилица
06/12/2020 |  12:57 ⇒ 16:30 | Аутор: СРНА

Нестале двије дјевојчице, интензивна потрага полиције

Петнаестогодишње дјевојчице Сајра Велаџић и Ема Тевшић из Бихаћа су нестале и полиција за њима интензивно трага, потврдио је данас Срни портапарол МУП-а Унско-санског кантона Але Шиљдедић.
Двије нестале тинејџерке из Бихаћа - Фото: klix.ba
Двије нестале тинејџерке из БихаћаФото: klix.ba

Шиљдедић је рекао да су дјевојчице у петак, 4. децембра, ујутро отишле у школу, након чега им се губи траг.

Према посљедњим информацијама, додао је, виђене су како у аутобусу путују према Сарајеву.

Њихов нестанак полицији пријавиле су мајке истог дана у 18.30 часова. Шиљдедић је истакао да је полиција одмах по дојави расписала потрагу за малољетницама.

Реагујући на спекулације и информације да су их наводно киднаповали мигранти, Шиљдедић је нагласио да тако нешто не може да потврди, ни да коментарише.

- То је веома тешко физички изводиво, јер мигранти овдје немају никаквих превозних средстава нити могућност да такво нешто ураде. Сада свако говори о томе шта жели. Запримили пријаву да су нестале, трагамо за њима и исход истраге ће утврдити све чињенице, да ли је у питању тинејџерски бунт, нека веза, комбинација са другим лицима или нешто друго - рекао је Шиљдедић.

Према одређеним информацијама које су добили од колега из Сарајева, нагласио је Шиљдедић, дјевојчице су, наводно, путовале аутобусом на релацији Бихаћ-Сарајево али, према изјавама возача, у возилу није било лица афроазијског поријекла.