latinica  ћирилица
06/12/2020 |  08:47 ⇒ 12:33 | Аутор: СРНА

Српска заједница у Мостару мора јачати и одлучивати

Шеф изборног штаба Листе "Остајте овдје - Заједно за наш Мостар" Лука Петровић поручио је да је дошао тренутак да се Срби позиционирају у Мостару, те да вјерује да ће послије избора бити у прилици да у овом граду одлучују о својој судбини.
Лука Петровић - Фото: РТРС
Лука ПетровићФото: РТРС

Изборни штаб ове листе синоћ је одржао састанак са мјештанима мостарског насеља Ходбина на коме је закључено да Срби у Мостару само заједничким снагама могу доћи до циља, а то је избор легитимног представника у Градско вијеће Мостара.

- Носилац листе, Велибор Миливојевић је саборна личност која може све окупити. Вјерујемо да ћемо убудуће моћи одлучивати у Мостару, гдје српска заједница мора ојачати. Циљ нам је јачи Мостар са Србима - истакао је Петровић.

Он је напоменуо да српско становништво има много проблема, које ће у наредном периоду настојати рјешавати.

Носилац листе Велибор Миливојевић нагласио је да се коначно мора препознати шта су проблеми и приоритети сваке заједнице, насеља и породице.

- Имаћемо подршку и даље, али морамо паметно радити и инвестирати да нас има више. Битно је да дођемо до свог представника, да заједно дјелујемо преко Координације и преко канцеларије Владе Републике Српске - рекао је Миливојевић.

Он је навео да су се све снаге објединиле да би било боље Србима, али и свима осталима у Мостару.

- Дајте да се сви заинтересују, да се чује мишљење свих нас, све оно што је добро и што је лоше. Битно је да покажемо и различито мишљење и идеје, али да дођемо до заједничког циља - изјавио је Миливојевић.

Петровић и Миливојевић су у Мостару обишли више насеља и разговарали са неколико породица како би сагледали ситуацију и представили своје плановове и циљеве.