latinica  ћирилица
06/12/2020 |  07:48 ⇒ 13:19 | Аутор: РТРС

Пјевач Лексингтона, Бојан Васковић, у акцији "С љубављу храбрим срцима" (ВИДЕО)

Традиционална хуманитарна акција "С љубављу храбрим срцима", под покровитељством предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић, ове године има за циљ покретање прве Банке хуманог млијека у Српској. Иницијатор ове идеје је Удружење родитеља пријевремено рођене дјеце у Републици Српској - "Мрвице".
Бојан Васковић - Фото: РТРС
Бојан ВасковићФото: РТРС

Некада и не знамо шта је ко доживио, а врло често и не слутимо да и међу познатим личностима има врло сличних ситуација. Није све увијек само забава и пјесма, а то потврђује и Бојан Васковић из групе Лексингтон.

Бојан и његова супруга Александра, као и сви млади који треба да постану родитељи, нису крили ни љубав и радост коју потомство доноси. Како је свака трудноћа индивидуална и свака беба посебна на свој начин, њихова кћеркица одлучила је да их раније упозна, не слутећи да ће створити велике бриге. Родила се три и по мјесеца раније.

О компикацијама које могу да се десе пријевремено рођеним бебама, али и бризи о њима док не очврсну за самосталан живот мало знамо и то је био случај и са Бојаном. Медицински радници, попут Бојанове супруге врло добро знају какви проблеми могу настати и утолико је брига већа.

Бојан је испричао њихову причу екипи РТРС-а и позвао све да подрже акцију, донирају 1 КМ позивом на број 1411 и тако помогну да се пријевремено рођеној и тешко болесној дјеци осигура хумано млијеко.

Подсјећамо, у оквиру акције "С љубављу храбрим срцима", од 1. до 31. децембра 2020. године, активан је М:тел хуманитарни број 1411. Позивом на овај број помажете покретање прве Банке хуманог млијека у Републици Српској.