latinica  ћирилица
06/12/2020 |  07:41 ⇒ 10:24 | Аутор: РТРС

Бесплатна помоћ психолога и у овом таласу вируса корона (ВИДЕО)

Нови талас пандемије вируса корона условио је и поновно активирање линија за психичку подршку, које спроводи тим психолога у оквиру акције "Остани добро".
Психолошка помоћ "Остани добро" - Фото: РТРС
Психолошка помоћ "Остани добро"Фото: РТРС

Сада је фокус стављен на дјецу, па могу да се јаве сами или уз присуство родитеља. Наравно, и сви остали грађани могу да се јаве ако имају било каквих психичких проблема или недоумица у вези са члановима своје породице.

Како издржати страх и неизвјесност док чекамо на резултате теста на корону? Како поднијети напету ситуацију у породици која је у изолацији? Како дјеци објаснити зашто морају да носе маске и како да се одговорно понашају? Шта можемо да урадимо да смањимо дискриминацију обољелих и оних који су се опоравили од ковида?

Много је питања на која немамо одговор у ситуацији са каквом се до сада нисмо сусрели. Управо зато покренута је акција "Oстани добро" у виду психолошке помоћи путем телефона, Вајбер порука или мејла.

Оспособљени тим психолога помоћи ће вам да лакше нађете одговор на ова и слична питања и да се осјећате добро упркос неизвјесности.

Важно је напоменути да је психолошка подршка бесплатна и доступна сваким радним даном од 09.00 до 17.00 часова, на број телефона 065/464-555.

Ово је само дио пројекта "Јачање интерсекторалне сарадње и рефералног механизма дјеце и њихових породица у Републици Српској", који спроводи Министарство здравља Републике Српске и Друштво психолога Републике Српске у сарадњи са УНИЦЕФ-ом, уз подршку партнера, Владе Шведске.

По потреби, може се договорити термин и послије 17.00 часова.