latinica  ћирилица
05/12/2020 |  15:47 ⇒ 06/12/2020 | 09:00 | Аутор: РТРС

Попадић: Не постоји орган који није изложен утицају ковида (ВИДЕО)

Специјалиста неуролог Душица Попадић рекла је у нашој емисији Здравосфера да не постоји орган у људском тијелу који није изложен утицају ковида 19.
др Душица Попадић - Фото: РТРС
др Душица ПопадићФото: РТРС

Докторка Попадић је истакла да већина пацијената обољелих од ковида 19 има и неуролошке проблеме, само што они нису у толикој мјери изражени као пулмолошки.

Она каже да је губитак чула мириса и укуса неуролошка манифестација.

- Пацијенти са блажим клиничким сликама често имају јаке главобоље. Добра ствар је да код пацијената са блажом клиничком сликом то прође за 15 дана, али неком треба и по шест мјесеци да се чула врате - наводи докторка Попадић.

Она истиче да код пацијената са тежом клиничком сликом постоји могућност добијања можданог удара, с обзиром на то да ковид 19 може довести до стварања тромба и коагулације.

Докторка Попадић наводи да обољели од ковида 19 често буду конфузни и имају проблем са изговарањем ријечи, те да је и то једна од неуролошких манифестација.

- Неки пацијенти развију и епилептичне нападе и дођу до делиријума, али је још увијек мали проценат и то је добра ствар - закључила је докторка Попадић.

Повезане вијести:

Ковид оставља траг на имуном систему