latinica  ћирилица
05/12/2020 |  15:35 ⇒ 15:57 | Аутор: СРНА

Брчко: Коалицији СНСД-ДЕМОС и СП по четири мандата

За Скупштину дистрикта Брчко на локалним изборима пет мандата освојила је Странка демократске акције, а четири коалиција СНСД-ДЕМОС, те СП, показују резултати Централне изборне комисије БиХ.
Брчко - Фото: РТРС
БрчкоФото: РТРС

СДА је добила 6.131 глас, коалиција СНСД-ДЕМОС 4.651, а СП 4.396.

Посланици СДА су Есед Кадрић, Сеад Софтић, Един Заимовић, Сенад Османовић и Адмир Мујкановић, а из СНСД-Демоса Синиша Милић, Слободанка Ћурчић, Љубиша Лукић и Срђан Блажић.

Посланици СП су Зоран Кокановић, Милијана Симић, Велибор Бабић и Боро Ристић.

По три мандата добио је ХДЗ БиХ са три мандата, а по два СББ, Народ и правда, Уједињена Српска, ПДП и Странка за БиХ.

Из ХДЗ-а највише гласова су добили Анто Домић, Иво Филиповић и Илија Марић, из СББ-а Ина Памукчић и Шемсо Саковић, Народ и правду представљаће Дамир Булчевић и Абдулах Иљазовић, Уједињену Српску Урош Војновић и Дражен Вркачевић, ПДП-а Синиша Голић и Бранислав Марковић, а Странку за БиХ Зијад Нишић и Бахрија Рибић.

По једна скупштинска клупа вољом бирача припала је коалицији "БХ Блок – СДП БиХ и НС БиХ" /Нусрет Кустурица/, СДС-у /Младен Васић/ и ДНС-у /Ђорђе Поповић/, док остали политички субјекти нису успјели да пређу изборни праг.

Мандате у Скупштини дистрикта освојили су и представници мањина - Алија Дењагић и Мејра Шечић, обоје као независни кандидати.

Скупштина дистрикта Брчко има 29 редовних мандата и два мандата из реда националних мањина.

Број бирача у Брчком износио је 86.869 који су гласали на 140 бирачких мјеста. Од 40.013 изашлих на локалне изборе у Брчком, њих 38.825 гласало је на важећим листима.