latinica  ћирилица
05/12/2020 |  10:46 ⇒ 10:46 | Аутор: СРНА

Линта: Влада Црне Горе да испуни очекивања грађана

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта честитао је Здравку Кривокапићу избор за премијера Црне Горе и формирање нове Владе, са жељом да реализују све постављене циљеве и у што већој мјери испуне оправдана очекивања грађана.
Миодраг Линта - Фото: ТАНЈУГ
Миодраг ЛинтаФото: ТАНЈУГ

Линта је оцијенио да нова власт Црне Горе треба да омогући двојно држављанство, да створи услове за слободно изјашњавање становништва на предстојећем попису, обезбиједи пропорционалну заступљеност Срба у власти и прекине протјеривање српског језика и ћирилице.

Он је навео да се очекивања, између осталог, односе на поштовање људских права, вјерских слобода и традиције, добре и пријатељске односе са Србијом, одлучну борбу против криминала и корупције, оправак економије, повећање животног стандарда.

- Радује чињеница да је премијер Кривокапић, као посебан приоритет, најавио измјене и допуне дискриминаторског и антиевропског Закона о слободи вјероисповијести чији је циљ био отимање светиња и друге црквене имовине Српске православне цркве - истакао је Линта.

Он је оцијенио да је посебно важно за мир, стабилност и демократски развој Црне Горе да нова Влада створи све неопходне услове да се сљедеће године одржи планиран попис становништва, на коме ће се грађани слободно изјашњавати о својој националној и вјерској припадности и језику којим говоре.