latinica  ћирилица
03/12/2020 |  21:27 ⇒ 21:27 | Аутор: СРНА

Црна Гора: Усвојена информација о пројекту изградње ХЕ Бук Бијела

Влада Црне Горе усвојила је на данашњој сједници информацију о пројекту изградње хидроелектране Бук Бијела и његовом потенцијалном утицају на стање очуваности Националног парка Дурмитор као мјеста свјетске баштине.
ХЕ Бук Бијела - Фото: илустрација
ХЕ Бук БијелаФото: илустрација

- Имајући у виду најновије медијске наводе који указују да се убрзано ради на прибављању неопходне документације од институција БиХ, односно да је најављено како ће власти Републике Српске већ током децембра ове или почетком наредне године издати грађевинске дозволе за изградњу поменуте хидроелектране, у информацији се истиче да је потребно предузети низ корака како би се прибавиле потребне информације и спровеле конкретне активности на билатералном, али и на мултилатералном нивоу - саопштено је из Владе Црне Горе.

Црногорска Влада је у петак, 27. новембра, и јуче усвојила више информација, што је саопштено данас, а међу њима је и информација о потреби обезбјеђивања средстава за набавку дијагностикума и медицинског потрошног материјала за ковид 19.

- Преусмјерено је 1.260.000 евра да би Институт за јавно здравље Црне Горе по хитном поступку, у складу са Законом о јавним набавкама, реализовао набавку тестова, потрошног материјала и медијума за транспорт, неопходних за несметано спровођење пи-си-ар дијагностике - додаје се у саопштењу.