latinica  ћирилица
03/12/2020 |  15:48 ⇒ 18:32 | Аутор: РТРС

Коалиција "Заједно за Сребреницу" осудила изјаву Табаковића

Коалиција "Заједно за Сребреницу" осудила је изјаву пробошњачког кандидата за начелника општине Сребреница Алије Табаковића да је Општинска изборна комисија под утицајем Младена Грујичића, српског кандидата и да, како је Табаковић рекао, ЦИК треба смијенити и поставити своје координаторе.
Коалиција "Заједно за Сребреницу" - Фото: СРНА
Коалиција "Заједно за Сребреницу"Фото: СРНА

Коалиција "Заједно за Сребреницу" истиче да су по изјавама чланова и предсједника бирачких одбора, и Срба и Бошњака, избори на редовним гласачким мјестима, протекли фер и без неправилности.

- Алија Табаковић добио је више гласова него што је Бошњака изашло на изборе, рецимо у Скеланима је добио 15 гласова иако у овом насељу живи осам Бошњака. Постављамо питање зашто тај податак није изазвао сумњу за истраге надлежних органа, већ само када је у питању обрнута ситуација - наводи се у саопштењу Коалиције.

И поред свега, побједа Младена Грујичића је убједљива, чиста као суза а разлоге за пораз Алија Табаковић треба да тражи у пробошњачкој политици која је довела до тога да се у посљедњих 15 година 15.000 и Срба и Бошњака иселило из Сребренице, наводе из ове Коалиције