latinica  ћирилица
03/12/2020 |  15:34 ⇒ 17:28 | Аутор: СРНА

Ковачевић: Недопустива оркестрирана хајка на Младена Грујичића

СДА и политичко Сарајево тренутно воде једну срамну кампању с намјером да пониште избрну вољу Сребреничана и да иза затворених врата добију битку коју су изгубили на регуларним изборима у Сребреници, изјавио је Срни портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

Ковачевић је истакао да је очигледно да тренутно на сцени имамо један политички мотивисан процес и оркестрирану медијску хајку на демократски изабраног начелника општине Сребреница Младена Грујичића, а све са циљем да се изврши притисак на чланове ЦИК-а као и да се пипреми подлога за потпуно неосновану одлуку о евентуалном поништавању избора у овој локалној заједници.

- Видимо да они који се највише куну у такозвану грађанску БиХ сада излазе са фашистичким оцјенама да је потребно поништити изборе и то само због тога што је и један број Бошњака гласао за Младена Грујичића - рекао је Ковачевић.

Он је нагласио да су овакве срамне изјаве одавно недопустиве у цивилизованом свијету и у том смислу је потпуно необјашњив изостанак реакције представника међународне заједнице у БиХ, а који би, сасвим сигурно, да су којим случајем овакве срамне коментаре изрекли српски политичари већ разматрали дијапазон евентуалних санкција.

- СНСД пружа пуну подршку Младену Грујичићу који је на демократским и слободним изборима добио мандат да води Сребреницу и да брине о свим њеним грађанима без обзира на вјерску, националну или било коју другу припадност - поручио је Ковачевић.