latinica  ћирилица
03/12/2020 |  15:13 ⇒ 15:16 | Аутор: СРНА

Обиљежено 28 година од погибије милићких хероја

У Јоховачи у општини Милићи данас је обиљежено 28 година од погибије командира вода полиције Миленка Борића, полицајаца Воје Симића и Златана Витића, те припадника Војске Републике Српске Милана Пантића.
Јоховача, Милићи - помен - Фото: СРНА
Јоховача, Милићи - поменФото: СРНА

Предсједник Борачке организације Милићи Драгутин Ђуричић, те саборци погинулих Младен Голић и Драган Вујадиновић, на мјесту погибије положили су цвијеће и прислужили свијеће.

Ђуричић је рекао Срни да су погинули јунаци који су уткали животе у стварање Републике Српске и који никада не смију да буду заборављени.

- На данашњи дан рудник је био у окружењу и они су кренули транспортером да пруже помоћ својим саборцима. Нажалост, налетјели су на засједу непријатеља и том приликом су настрадали - навео је Ђуричић.

Он је апеловао на припаднике Полицијске станице у Милићима да не забораве своје саборце.

- Они су јунаци који су живот дали за оно у чему ми данас уживамо. Убудуће морамо да заједно у већем броју обиљежавамо мјеста страдања гдје су наши саборци положили животе за одбрану Републике Српске - поручио је Ђуричић.

Саборац погинулих бораца Младен Голић изјавио је да је најмање што могу да учине за ове јунаке да на данашњи дан посјете мјесто њиховог страдања.

- Били су то млади људи, наша родбина, пријатељи, комшије који нису жалили животе за одбрану отаџбине. Док смо живи живјеће и сјећање на наше храбре саборце - рекао је Голић.

Припадници полиције и Војске Републике Српске погинули су 3. децембра 1992. године на локалитету Јоховача у општини Милићи.