latinica  ћирилица
03/12/2020 |  13:48 ⇒ 20:30 | Аутор: СРНА

Вулин: Српска је спољнополитички приоритет Србије (ВИДЕО)

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин поручио је данас у Бањалуци да је Република Српска увијек спољнополитички приоритет Србије, те је захвалио српском члану и предсједавајућем Предсједништва БиХ Милораду Додику на годинама упорне борбе за српске националне интересе и за јачање свијести о потреби заједништва српског народа, које не угрожава никога.
Милорад Додик и Александар Вулин - Фото: РТРС
Милорад Додик и Александар ВулинФото: РТРС

Вулин је нагласио да је материјална помоћ Владе Србије Републици Српској доказ да односи двије републике нису испразне приче, већ конкретна сарадња да би народ у Српској живио боље.

- Република Српска ће увек бити помогнута, свака потреба Републике Српске је и наша потреба. /Предсједник Србије Александар/ Вучић је уложио не мали утицај да се и на међународном плану, али и унутар наших односа, Република Српска боље разуме, прихвати и да се поштује воља српског народа са ове стране Дрине - рекао је Вулин након састанка са Додиком.

Он је истакао да ће сви Срби бити сачувани и о њима ће се водити рачуна, док Србију предводи Вучић.

Вулин је додао да је Додика информисао о сарадњи министарстава унутрашњих послова Српске и Србије, заједничким вјежбама, борби против организованог криминала, тероризма, мигрантске кризе и осталим активностима којима се грађанима гарантује безбједност.

Говорећи о могућности заједничке вјежбе Војске Србије и Оружаних снага БиХ, Вулин је оцијенио да би то било добро за стварање међусобног повјерења, али и да сарадња различитих оружаних снага може учврстити регионалну стабилност.

- Влада Србије је донијела мораторијум у трајању од шест мјесеци на учешће у било каквим војним активностима са другим партнерима. Уколико Влада Србије не продужи мораторијум, наравно да смо отворени за сарадњу са пријатељским државама - закључио је Вулин.

Повезане вијести:

Додик - Вулин: Безбједност и стабилност Српске, први интерес Србије (ВИДЕО)