latinica  ћирилица
03/12/2020 |  12:28 ⇒ 12:29 | Аутор: СРНА

Брчко: 5.000 КМ за градњу Дневног центра у Косовској Митровици

Скупштина дистрикта Брчко је на приједлог посланика СНСД-а уплатила 5.000 КМ за изградњу Дневног центра за дјецу са потешкоћама у развоју "Подржи ме - 9. јануар" у Косовској Митровици, рекао је Срни предсједник бањалучког Одбора за помоћ Косову и Метохији Милорад Арлов.
Дневни центар "Подржи ме - 9. јануар" - Фото: СРНА
Дневни центар "Подржи ме - 9. јануар"Фото: СРНА

Арлов је напоменуо да је ово друга донација дистрикта након што је прије неколико мјесеци кабинет градоначелника Брчког Синише Милића донирао Одбору 10.000 КМ.

- Хвала градоначелнику, Влади и Скупштини дистрикта Брчко за велику хуманост и значајну помоћ да завршимо овај центар у Косовској Митровици који смо започели прошле године и дамо га дјеци и младима са потешкоћама у развоју и Удружењу родитеља `Подржи ме` које броји око 150 дјеце и младих - додао је Арлов.

Он је подсјетио да је изградња Дневног центра површине 714 метара квадратних велики пројекат Одбора чија је вриједност око 280.000 евра.

- Захваљујући хуманости Републике Српске надамо се да ће убрзо бити заршен, а за његов завршетак потребно нам је још нешто мање од 50.000 евра - рекао је Арлов.

Он је позвао све у Републици Српској да помогну да буде завршен, како каже, овај хумани манастир на Косову и Метохији.