latinica  ћирилица
03/12/2020 |  12:18 ⇒ 12:19 | Аутор: СРНА

Ратним војним инвалидима посветити додатну пажњу и поштовање

Међународни дан лица са инвалидитетом - 3. децембар за Борачку организацију и Одбор ратних војних инвалида представља датум од посебног значаја и прилика је да се додатна пажња и поштовање посвети ратним војним инвалидима као лицима која су у одбрану Републике Српске уградила дијелове тијела, саопштено је из Одбора ратних војних инвалида општинске Борачке организације Брод.
БОРС -
БОРС

- Због епидемиолошке ситуације нећемо организовати кућне посјете као ранијих година, али ћемо наставити да бринемо о свим нашим члановима и трудити се да својим активностима побољшамо њихов положај, посредством републичких и локалних власти - наводи се у саопштењу.

Међународни дан лица са инвалидитетом обиљежава се од 1992. године, када је Генерална скупштина УН усвојила резолуцију којом се све земље позивају на обиљежавање тог датума с циљем да се унаприједи положај ових лица и омогући им се једнако уживање људских права и равноправно учешће у друштву.

Тај дан је повод да се скрене пажња на проблеме са којима се суочавају лица са инвалидитетом, а то су, прије свега, сиромаштво, висока стопа незапослености и искљученост из друштва.