latinica  ћирилица
02/12/2020 |  19:29 ⇒ 19:45 | Аутор: klix.ba

Скијање у Аустрији под ограничењем

Скијање у Аустрији ће бити могуће, али у ограниченим условима јер ће угоститељски и туристички објекти бити затворени до 7. јануара због пандемије вируса корона.
Аустрија-граница (Фото: br.de) -
Аустрија-граница (Фото: br.de)

Одређени су и нови услови уласка у ову државу.

На почетку пандемије многа скијалишта су била мјеста масовне заразе. Зато је одлучено да се примијене противпандемијске мјере да се то више не би десило.

Међутим, Италијани су још у страху и због тога су одлучили да своја одмаралишта затворе и током новогодишњих празника. Најавили су да ће њихова скијалишта бити затворена, баш као и Нијемци.

Аустријанци су поручили да своја скијалишта неће затворити.

- Скијање је спорт који се практикује на отвореном као индивидуални спорт - изјавио је аустријски канцелар Себастиан Курз.

Курц је најавио и либерализацију мјера против пандемије. То значи да ће полицијски сат од понедјељка, 7. децембра бити на снази од поноћи. До сада је био на снази од 20.00 до 6.00 часова.

Ресторани, хотели и туристички смјештаји биће затворени до 7. јануара. Аустријска власт је указала и на нова правила за оне који желе посјетити ову државу.

До 10. јануара они који то планирају урадити мораће бити у десетодневном карантину ако долазе из државе у којој је 100 заражених на 100.000 становника.

Карантин ће се моћи скратити ако након пет дана добију тест на вирус корона који је негативан. Ово правило ће се односити на све европске земље.

Од 7. децембра у Аустрији ће бити поново отворени музеји, библиотеке, трговине и основне школе.

Организовање божићних маркета неће бити могуће, преноси агенција Ројтерс.