latinica  ћирилица
02/12/2020 |  18:19 ⇒ 03/12/2020 | 08:06 | Аутор: РТРС

Вишковић: Буџет за наредну годину у оквиру овогодишњег (ВИДЕО)

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас, у Бањалуци, у одвојеним сусретима, са представницима Привредне коморе Републике Српске и Уније удружења послодаваца Републике Српске о приједлозима буџета Републике Српске за 2021. годину и програма економских реформи.
Вишковић са представницима Привредне коморе - Фото: Тwitter
Вишковић са представницима Привредне комореФото: Тwitter

Вишковић је упознао представнике Привредне коморе и Уније удружења послодаваца са активностима на припреми буџета за 2021. годину и документа економских реформи, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу.

- Буџет за наредну годину биће у оквиру овогодишњег. Акценат ће бити на томе да се што више средстава обезбиједи за инвестиције, с циљем отварања нових радних мјеста и јачања економије - рекао је Вишковић.

Према ријечима предсједника Владе, значајна средства су планирана и за Компензациони фонд Републике Српске, с циљем помоћи привреди и здравственом сектору.

Током консултација са Унијом удружења послодаваца Републике Српске истакнуто је да је од велике важности започети активности на изради Стратегија развоја привреде у Републици Српској, наводи се у саопштењу.

Састанцима са представницима Привредне коморе Републике Српске и Уније удружења послодваца Републике Српске присуствовала је и министарка финансија Зора Видовић.

Премијер Српске сутра ће наставити консултације састанком са представницима Савеза синдиката и Удружења пензионера Републике Српске.