latinica  ћирилица
02/12/2020 |  17:08 ⇒ 20:06 | Аутор: СРНА

Тегелтија: Нови аранжман са ММФ-ом од велике помоћи за превазилажење кризе

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија разговарао је данас са новоименованим извршним директором Међународног монетарног фонда Полом Хилберсом о досадашњој и будућој сарадњи, те о новом аранжману са овом финансијском институцијом.
Зоран Тегелтија - Фото: РТРС
Зоран ТегелтијаФото: РТРС

Током разговора путем видео-линка, Тегелтија је указао на значај наставка сарадње са овом финансијском институцијом кроз реализацију новог аранжмана који ће бити од велике помоћи за превазилажење економске и социјалне кризе проузроковане пандемијом вируса корона.

Он је упознао Хилберса о опредјељењу свих нивоа власти у БиХ за наставак спровођења реформских мјера чији је циљ очување радних мјеста, унапређење привредног и пословног амбијента, те привлачење страних и домаћих инвестиција, саопштено је из Савјета министара.

Тегелтија је посебно истакао потребу заједничког и координисаног дјеловања у превазилажењу постпандемијских изазова, којима су највише изложени здравствени и реални сектор.

На састанку су учествовали и министар финансија и трезора у Савјету министара Вјекослав Беванда и гувернер Централне банке БиХ Сенад Софтић.