latinica  ћирилица
02/12/2020 |  16:29 ⇒ 16:33 | Аутор: СРНА

Милуновић: Приоритет редовност исплате примања

Министар рада и борачко инвалидске заштите Републике Српске Душко Милуновић рекао је да ће, уколико буџет за борачко-инвалидску заштиту остане на истом нивоу, приоритет Владе Српске, као и до сада, бити редовност и достигнута висина исплате примања корисницима ове заштите.
Душко Милуновић - Фото: СРНА
Душко МилуновићФото: СРНА

Милуновић је током разговора са представницима невладиних организација који имају статус од посебног интереса за Српску, нагласио да ће финансирање невладиних организација зависити од расположивих средстава.

Он је нагласио чврсту опредјељност Владе Републике Српске на поштовању традиције и чувању вриједности отаџбинских ратова српског народа, саопштено је из ресорног министарства.

Милуновић је разговарао данас са предсједником Савеза удружења цивилних жртава рата Републике Српске Душаном Бабићем, те са делегацијом Савеза удружења бораца НОР, коју је представљао секретар ове организације Слободан Шобић о пројекцији буџета за 2021. годину.

Представници обје организације истакли су да би за њихово чланство било веома значајно када би се у буџету за наредну годину нашла могућност за увећање средстава за финансирање њиховог рада и пројеката.

Бабић је затражио да се у наредној години планирају средства за финансирање бањске рехабилитације већег броја чланова Савеза цивилних жртава рата.

Шобић је у име СУБНОР-а захвалио Влади Српске на поштовању и очувању традиције ослободилачких ратова, а посебно због значаја који даје обиљежавању догађаја из Другог свјетског рата и његовању тековина антифашизма.

Милуновић ће наставити да разговара о буџету за наредну годину са представницима преосталих организација од јавног интереса које окупљају популацију из надлежности рада овог министарства.