latinica  ћирилица
02/12/2020 |  11:27 ⇒ 11:36 | Аутор: СРНА

Осумњичени за изборне преваре пуштени након саслушања

Три лица која су ухапшена на подручју Сребренице и Тузле због сумње да су починила кривична дјела фалсификовање исправе, недозвољено кориштење личних података и повреда бирачког права, пуштена су на слободу, потврдио је Срни портпарол Агенције за истраге и заштиту БиХ Лука Миладиновић.
Aгенција за истраге и заштиту - СИПА (фото: ba.n1info.com) -
Aгенција за истраге и заштиту - СИПА (фото: ba.n1info.com)

Миладиновић је рекао да су ова лица саслушана у својству осумњичених у просторијама Сипе у Тузли, након чега су пуштена, јер није било основа за њихово задржавање.

Према његовим ријечима, Агенција ће у наредном периоду предати извјештај Тужилаштву БиХ.

Ова лица ухапшена су у јучерашњој акцији Сипе, која је спроведена у сарадњи са полицијским службеницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске и Министарства унутрашњих послова Тузланског кантона, а по наредбама Тужилаштва и Суда БиХ.

- Приликом реализације наведених активности, полицијски службеници Сипе претресли су шест локација и том приликом открили и привремено одузели више мобилних телефона, роковника, копије извода са бирачких спискова, пиштољ те друге предмете који могу послужити као доказ у даљем кривичном поступку - саопштено је јуче из Сипе.