latinica  ћирилица
02/12/2020 |  11:03 ⇒ 11:13 | Аутор: СРНА

Куповином књиге "Хумано срце Српске" донирали новац за Дневни центар

Представништво Републике Српске у Београду, град Градишка, општина Хан Пијесак и предузеће "Гријањеинвест" са Пала откупили су педесетак књига "Хумано срце Српске" и донирали око 2.500 КМ за изградњу Дневног центра "Подржи ме-9.јануар" у Косовској Митровици за дјецу и младе са потешкоћама у развоју, рекао је Срни предсједник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов.
"Хумано срце Српске" - Фото: СРНА
"Хумано срце Српске"Фото: СРНА

Он каже да је и градоначелник Требиња Мирко Ћурић обећао куповину ове књиге аутора Славка Басаре.

- Књига "Хумано срце Српске" велики је пројекат Одбора, настао из хуманости, и служиће хуманости за наше Косово и Метохију - навео је Арлов.

Он је додао да Одбор планира да по једну књигу поклони свим основним и средњим школама, локалним заједницама и предузећима који помажу довршетак изградње овог центра и учествују у акцији "Обрадујмо ваше вршњаке на Косову и Метохији" која траје до 31. децембра.

Према његовим ријечима, ову акцију до сада је подржало око 40 основних и средњих школа у Републици Српској.

Арлов је напоменуо да је потребно још око 50.000 евра да буде завршен Дневни центар укупне вриједности око 280.000 евра и предат на кориштење за 150 дјеце и младих са потешкоћама у развоју из Удружења родитеља "Подржи ме" у Косовској Митровици. Он је позвао све људе добре воље да се укључе у акцију.

Књига "Хумано срце Српске", аутора Славка Басаре, представља свједочанство о хуманости коју су грађани Републике Српске посредством бањалучког Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији исказали према својим сународницима на Космету.

У књизи су кроз 1.500 фотографија и 150 страница текста приказане активности Одбора и како су грађани Српске годинама помагали и били уз сународнике у јужној српској покрајини.