latinica  ћирилица
02/12/2020 |  10:53 ⇒ 11:02 | Аутор: СРНА

Сребреница: "Кућа добрих тонова" укључена у пројекат Креативне Европе

Дјеца и млади са подручја Сребренице и Братунца, који похађају музичке, хорске и друге радионице у сребреничкој "Кући добрих тонова" учествоваће у двогодишњем пројекту Креативне Европе под називом "Пјесме за Европу".
Сребреница: "Кућа добрих тонова" - Фото: СРНА
Сребреница: "Кућа добрих тонова"Фото: СРНА

Овај пројекат званично је почео објављивањем композиције "Желимо да пјевамо заједно" чији је аутор текста и музике директор хора "Бечких дјечака", професор Гералд Вирт.

Композицију су у партнерству извели хорови из Аустрије, Грчке, Словачке и хор "Куће добрих тонова" из Сребренице.

Ово је изузетна част и прилика да дјеца уче и развијају се пратећи савремене програме и методологију изучавања музике, сматрају у сребреничкој музичкој школи.

У овој школи сматрају да ће, захваљујући квалитетном раду и афирмацији, млади музичари из Сребренице и Братунца равноправно учествовати у стварању музике са партнерима из Европске уније.

- Сви учесници пројекта ће користити предности СМАРТ методологије подучавања у музичкој настави - рекао је генерални менаџер "Куће добрих тонова" Исмар Порић.

Он каже да је ову методологију осмислио професор Вирт и да она подразумијева софтвер који мјери пажњу, ангажованост и гласовне капацитете учесника програма.

Користећи се овом методологијом наставници могу брзо унаприједити своје предавачке вјештине.

Порић истиче да је социјална инклузија у првом плану свим партнерима у пројекту, а да ће музику користити као платформу за промоцију културних и умјетничких вриједности, чији ће промотери бити дјеца и млади.

Циљ пројекта је да се кроз музику промовишу универзалне људске вриједности.