latinica  ћирилица
01/12/2020 |  15:39 ⇒ 15:40 | Аутор: Б92

Лев остаје селектор Њемачке

Јоахим Лев остаје селектор немачке фудбалске репрезентације.
Јоаким Лев - Фото: getty
Јоаким ЛевФото: getty

Та одлука Њемачког фудбалског савеза изненађује, јер се тиме игноришу негативне тенденције у националној репрезентацији, оцјењује новинар DW Јерг Штрошајн.

Анализе Јоахима Лева мора да су изузетно добре. Другачије не може да се објасни то да је тај 60-годишњак опет успио да сачува мјесто селектора – све до Европског првенства на љето, а према тренутној ситуацији и до Свјетског првенства 2022.

Ту прилично изненађујућу вијест Њемачки фудбалски савез (ДФБ) објавио је у понедјељак, касно поподне.

Још након Свјетског првенства 2018. Јоахим Лев је ДФБ-у објаснио да је дошло до потпуног распада система што је резултирало испадањем Њемачке већ након утакмица по групама.

Рјешење је било: формирање новог тима с младим играчима жељним успјеха. Тада је његов концепт наишао на одобравање. Предсједништво ДФБ предвођено предсједником Фрицом Келером сложно је прихватило Левову анализу.

Најновији катастрофалан пораз против Шпаније (0:6) очигледно се сматра омашком која се може оправдати – а не новом тешком грешком у систему националне репрезентације.

- Једна једина утакмица не може и не смије да буде мјерило за оцјену опште способности националне репрезентације и савезног селектора - саопштио је ДФБ.

- Сходно томе, Јоахим Лев и даље ужива повјерење Предсједништва ДФБ.