latinica  ћирилица
30/11/2020 |  18:09 ⇒ 18:09 | Аутор: СРНА

Руска вакцина у Србији до краја седмице

До краја ове седмице у Србију ће стићи прва пошиљка од 20 руских вакцина против вируса корона "спутњик пет" за лабораторијску контролу, потврдио је министар индустрије и трговине Русије Денис Мантуров српској премијерки Ани Брнабић.
Руска вакцина против ковида (Фото: Sputnik/Kirill Braga) -
Руска вакцина против ковида (Фото: Sputnik/Kirill Braga)

Брнабићева је разговарала путем видео-конференције са Мантуровим, који је упознао о томе докле се стигло са производњом руске вакцине против вируса корона "спутњик пет".

Она је истакла да је Србија заинтересована да размотри могућност заједничке производње вакцине против вируса корона, саопштено је из Владе Србије.

Она је рекла да Влада Србије, заједно са предсједником Србије Александром Вучићем ради на томе да грађанима вакцина против вируса корона буде доступна у најкраћем року.

Брнабићева је истакла да је циљ да грађани могу да изаберу коју ће вакцину примити, а у складу са препорукама и одобрењима надлежних здравствених установа Србије.

У разговору су учествовали су и амбасадор Русије у Србији Александар Боцан-Харченко, руководство Министарства здравља Русије, Руског фонда директних инвестиција, руског Националног истраживачког центра "Н.Ф. Гамалеи" и представници Министарства здравља и других надлежних здравствених установа Србије.

Брнабићева ће сутра наставити разговор са представницима компаније Фајзер, која, такође, производи вакцину против вируса корона.