latinica  ћирилица
30/11/2020 |  17:23 ⇒ 17:24 | Аутор: СРНА

Тегелтија: Никада нисам потврдио аутентичност снимка

Предсједник Високог судског и тужилачког савјета БиХ Милан Тегелтија рекао је да није тачно да је било када потврдио аутентичност снимка објављеног 26. новембра на порталу istraga.ba.
Милан Тегелтија - Фото: РТРС
Милан ТегелтијаФото: РТРС

Тегелтија је демантовао написе у медијима да је потврдио аутентичност снимка.

- Није тачно да сам било када потврдио аутентичност аудио садржаја објављеног на порталу istraga.ba. У мојој изјави за Телевизју Н1 рекао сам сљедеће - "Не пада ми на памет да коментаришем те врло смијешне покушаје манипулације и дискредитације Авде Авдића путем конструкција извучених из контекста на основу, успут буди речено, неких незаконитих и самим тим, невјеродостојних и исконструисаних садржаја" - подсјећа Тегелтија.

Он истиче да је очигледно из ове изјаве за ТВ Н1 да је рекао да је аудио садржај незаконит, невјеродостојан и исконструисан, саопштено је из ВСТС-а.

- И у емисији Централни дневник са Сенадом Хаџифајзовићем, емитованој на Фејс ТВ 27. новембра рекао сам суштински идентично као у првој изјави за Н1 да јесам разговарао, чак више пута, са госпођом Милијаном Буха о њеном сукобу интереса у случају конкурисања њене сестре на позицију носиоца правосудне функције, али да то није тај разговор, који је објављен на порталу istraga.ba, него да је у том аудио садржају ријеч о незаконитој монтажи коју не желим да коментаришем, јер као таква није подобна за било какво коментарисање - навео је Тегелтија у демантију.