latinica  ћирилица
30/11/2020 |  17:09 ⇒ 17:11 | Аутор: СРНА

Милуновић: Циљ за наредну годину редовна исплата свих примања

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Душко Милуновић изјавио је данас да ће циљ у пројекцији буџета Српске за наредну годину бити да се обезбиједи редовна исплата свих примања из области борачко-инвалидске заштите.
Душко Милуновић - Фото: РТРС
Душко МилуновићФото: РТРС

Милуновић је током разговора са представницима четири организације проистекле из Одбрамбено-отаџбинског рата, које имају статус од посебног интереса за Републику Српску, нагласио да је Влада обезбиједила редовну исплату свих примања корисника борачко-инвалидске заштите за ову годину и поред незавидне економске ситуације у којој се због пандемије налази цијели свијет.

Он је подсјетио да су инвалиднине од 2013. године расле укупно за 17,3 одсто, саопштено је из Министарства рада и борачко-инвалидске заштите Српске.

Милуновић је данас разговарао са представницима Борачке организације Републике Српске на предвођене предсједником Миломиром Савчићем, Републичке организација породица погинулих и заробљених бораца и несталих цивила Републике Српске на челу са њеним предсједником Вељком Лазићем, као и Удружењем грађана Ветерани Републике Српске, коју је предвио предсједник Зоран Миљановић, те Савезом ратних војних инвалида Републике Српске коју је предводио члан Предсједништва те организације Недељко Пејчић.

Из ресорног министарства је саопштено да је захтјев свих невладиних организација био повећање мјесечних примања корисника борачко-инвалидске заштите, наставак стамбеног збрињавања, наставак активности на запошљавању борачке популације, с посебним нагласком на запошљавање дјеце погинулих бораца, те повећање износа за финансирање невладиних организација.

- Свјесни су актуелне економске ситуације изазване корона вирусом, али сматрају да у пројекцији буџета за 2021. годину Влада Републике Српске посебну пажњу мора обратити на борачку популацију - наводи се у саопштењу.

Милуновић је најавио да наредних дана наставља са разговорима о буџета за наредну годину са представницима преосталих осам организација од јавног интереса проистеклих из Одбрамбено-отаџбинског рата, након чега ће о резултатима обавијестити Владу Републике Српске.