latinica  ћирилица
30/11/2020 |  13:22 ⇒ 13:28 | Аутор: СРНА

НСРС о другом ребалансу буџета

Народна скупштина Републике Српске разматраће сутра по хитном поступку Приједлог другог ребаланса буџета Републике Српске за 2020. годину у износу од 3,636 милијарди КМ.
Народна скупштина Републике Српске - Фото: Wikipedia
Народна скупштина Републике СрпскеФото: Wikipedia

Дневним редом је предвиђено и разматрање Приједлога закона о измјенама Закона о извршењу буџета Републике Српске за 2020. годину, по хитном поступку.

По хитном поступку би требало да буду разматрани и приједлози закона о допуни Закона о посебним републичким таксама, о измјенама и допунама Закона о комуналним таксама, о измјенама и допунама Закона о административним таксама и о измјенама и допунама Закона о порезу на доходак.

Пред посланицима ће се наћи и Приједлог закона о факторингу, те Нацрт закона о стицању статуса самосталног умјетника и самосталног стручњака у култури.

Дневним редом су предложени извјештај о привременом одступању консолидованог буџетског дефицита од фискалних правила, те извјештаји по основу Закона о фискалној одговорности у Републици и то Фискалног савјета Републике Српске о спровођењу Закона о фискалној одговорности за 2019. годину и о раду за 2019. годину.

Сједница Народне скупштине Републике Српске заказана је за 10.00 часова.