latinica  ћирилица
30/11/2020 |  09:24 ⇒ 09:26 | Аутор: СРНА

На дијелу комплекса Враца презентовати истину о страдању Срба у Сарајеву

Одбор за заштиту права Срба у Федерацији БиХ позива институције Републике Српске и град Источно Сарајево да дио Спомен-комплекса Враца Сарајево, који је у саставу Републике Српске, уреде тако да се презентује истина о страдању Срба у Сарајеву током Другог свјетског рата и током грађанског рата од 1992-1995. година, саопштено је из овог удружења.
Ђорђе Радановић - Фото: РТРС
Ђорђе РадановићФото: РТРС

Предсједник Одбора Ђорђе Радановић рекао је да су садашњи изглед и натписи у спомен-комплексу Враца "фалсификовање истине" о томе шта се дешавало у Сарајеву током Другог свјетског рата.

- Мора се јасно истаћи да су у Сарајеву током другог свјетског рата страдали искључиво Срби и Јевреји - истакао је Радановић.

Из Одбора позивају институције Републике Српске да на дијелу спомен-комплекса Враца који припада Републици Српској поставе споменик и Србима убијеним у Сарајеву од 1992-1995.

- Дио спомен-комплекса Враца територијално припада Републици Српској. С обзиром да ФБиХ не жели да постави споменик убијеним Србима у Сарајеву, то треба урадити Република Српска на дијелу Враца који јој припада. Тако би сви посјетиоци Сарајева који обилазе Враца сазнали истину о стравичном страдању које су доживјели сарајевски Срби - наводи се у саопштењу.