latinica  ћирилица
29/11/2020 |  13:20 | Аутор: СРНА

Захвалнице Херцеговцима за исказану хуманост

Предсједник бањалучког Одбора за помоћ Косову и Метохији Милорад Арлов сутра ће у Требињу уручити захвалнице и књиге у знак захвалности за хуманост Херцеговаца исказану у акцији овог одбора за помоћ дјеци на Косову и Метохији.
Милорад Арлов (фото: tvmost.info) -
Милорад Арлов (фото: tvmost.info)

Захвалнице и књиге "Хумано срце Српске" добиће Градска управа Требиње, "Електропривреда Републике Српске" и шест основних и средњих школа из Невесиња, Билеће, Љубиња и Требиња.

Арлов ће их уручити градоначелнику Требиња Мирку Ћурићу, директору "Електропривреде" Луки Петровићу и директорима школа.

На овај начин Одбор жели да захвали свим основним и средњим школа, локалним заједницама и предузећима која помажу изградњу Дневног центра "Подржи ме - 9.јануар" у Косовској Митровици за дјецу и младе са потешкоћама у развоју и школама и које су подржале акцију помоћи вршњацима у на Косову и Метохији.

- Тако ћемо настојати да свима у Републици Српској на овако скроман начин захвалимо за подршку дјеци и младима са потешкоћама у развоју и другој српској дјеци на Косову и Метохији - рекао је Арлов.

Он је додао да су се основне и средње школе из Херцеговине међу првима укључиле у велику хуманитарну акцију изградње Дневног центра и додјелу пакетића за вршњаке на Косову и Метохији.

- Вјерујемо да ће још многе школе у Српској до 31. децембра подржати нашу велику хуману акцију - додао је Арлов.

Захвалнице и књиге биће уручене у Скупштини града Требиња у 12.00 часова.