latinica  ћирилица
29/11/2020 |  10:57 ⇒ 12:04 | Аутор: Агенције

Преминуо Миша Алексић, легендарни басиста Рибље чорбе

Гитариста рок групе Рибља чорба Мирослав Миша Алексић преминуо је у 67. години.
Миша Алексић - Фото: Facebook
Миша АлексићФото: Facebook

Он је био на лијечењу од вируса корона у КБЦ "Бежанијска коса", а стање му се погоршало и био је пребачен на респиратор.

Његова ћерка Мина Алексић недавно је на Фејсбуку написала да је познати басиста оболио од ковида-19 и да је пребачен на респиратор.

- Сваки сат је његова борба за живот као и моја и мамина за њега. Миша би волио да сви наши драги људи знају који је лав и борац. Волио би да сви људи који га воле и поштују као мајстора рока ових дана буду уз нас уз њега - написала је Мина Алексић.

Каријеру је започео 1970. године у бенду Ројали као бас гитариста и пјевач. Група је те године освојила друго мјесто на такмичењу Вече уз радио у организацији уредника емисије Радио Београдa.

Наредне године отишао је у САД гдје је дипломирао на вишој школи у Пајксвилу у Мериленду. По повратку у Југославију и под утицајем британских великана рока Дип парпла и Лед цепелина, Миша је формирао групу СОС са Драганом Штуловићем, Драганом Тасићем и Стеваном Стевановићем.

Након више промјена поставе, у бенд су дошли Рајко Којић и Вицко Милатовић. Са њима је Алексић 1978. године направио Рибљу чорбу у коју као члан поставе улази некадашњим пјевач бенда Рани мраз Борислав Бора Ђорђевић.

Осим што је био басиста групе, Миша Алексић је био и текстописац и продуцент на албумима Рибље чорбе, једног од најпопуларнијих рок бендова на овим просторима.

Током каријере, такође, је писао пјесме и продуцирао албуме за бројне друге извођаче и бендове.