latinica  ћирилица
27/11/2020 |  10:00 ⇒ 10:11 | Аутор: РТРС

Завршен "Интим џез фест" (ФОТО)

Концертом музичке диве бивше Југославије Бети Ђорђевић у Концертној дворани Банског двора затворен је трећи Фестивал џез музике "Интим џез фест".
Бети Ђорђевић и пријатељи (уступљена фотографија) -
Бети Ђорђевић и пријатељи (уступљена фотографија)

На сцени са Бети Ђорђевић наступили су и Макс Кочетов (саксофон), Бранко Марковић (контрабас), Милован Пауновић (клавир) и Душан Иванишевић (перкусије). Публика је била у прилици да ужива у врхунском извођењу познатих џез стандарда, али и највећим хитовима ове музичке диве.

Концерт је одржан уз примјену свих поприсаних мјера и препорука надлежних органа - мјерење тјелесне температуре, те обавезно ношење заштите маске и одржавање физичке дистанце, саопштено је из Културног центра Бански двор.

Уступљена фотографија

Бети Ђорђевић изразила је задовољство доласком у Бањалуку.

- Једва сам чекала сусрет са публиком. Постојање овог фестивала је доказ да има публике за џез музику, а ја никада нисам одустајала од музике коју волим и слушам. Било је периода када је та музика била скрајнута, десило се доба турбо-фолк музике и тада смо се моје колеге и ја склањали. Имала сам и тада понуде да "кокетирам" са тим жанром, али ја нисам пристајала, а то се исплатило, јер сам остала досљедна себи. Пресрећна сам што ме глас није издао - рекла је она.

Бети Ђорђевић (Уступљена фотографија)

Директор Банског двора Младен Матовић рекао је да је, судећи по реакцијама публике и учесника, ово издање фестивала можда и најбоље до сада.

- Не можемо да не будемо задовољни. Жао нам је што је капацитет ограничен, а интересовање је било такво да би сви концерти испунили Концертну дворану до посљедњег мјеста. Из тих разлога потрудили смо се да сви концерти буду снимљени са више камера у ХД резолуцији, тако да ћемо то емитовати на нашем Јутјуб каналу за све оне који нису били у прилици да присуствују овогодишњем фестивалу - рекао је Матовић.