latinica  ћирилица
27/11/2020 |  09:25 ⇒ 09:26 | Аутор: РТС

Антонио Конте размишља о смјени

Тренер Интера Антонио Конте на шпекулације медија да тим ради на његовој смjени изразио повjерење у играче и очекује још много рада до Божића.
Антонио Конте (фото: www.mirror.co.uk) -
Антонио Конте (фото: www.mirror.co.uk)

Фудбалери Интера поражени су на свом терену од Реала са 2:0 у посљедњем мечу Лиге шампиона и на посљедњем су мјесту у групи, а у медијима су се појавиле тврдње да поједини играчи раде против Контеа што је он одлучно демантовао.

- Ако до Божића будем смијењен, то ће бити само зато што нисам заслужио повјерење, а не зато што ми евентуално неко од играча ради иза леђа. То су глупости. Има још много посла да се уради и видјећемо како ће то изгледати до Божића - рекао је Конте.

Тим Интера је ове сезоне остварио много мање успјеха него прошле и на домаћем и на међународном терену.

У Серији А су тренутно на петом мјесту са пет бодова мање од градског ривала Милана, који је први на табели.

У Лиги шампиона су посљедњи у групи и два кола прије краја шансе су им сведене на математичку комбинаторику да би могли обезбиједити бољу позицију.

Другопласирани Реал му бежи пет, а првопласирана Борусија из Менхенгладбаха шест бодова и једина шанса да на крају презими у Лиги шампиона је да добије Борусију у Менхенгладбаху и Шахтјор у Милану, а да Борусија изгуби тај меч од Интера и у Мадриду од Реала.

Или да Интер забиљежи обје побједе, а Реал у наредна два меча против Шахтјора у Украјини и Борусије у Мадриду оба пораза.