latinica  ћирилица
26/11/2020 |  07:44 ⇒ 08:02 | Аутор: РТРС

"Интим џез фест" - Наступили домаћи музичари, вечерас концерт Бети Ђорђевић (ФОТО)

Tреће вечери трећег Фестивала џез музике "Интим џез фест" у Концертној дворани Банског двора одржан је концерт истакнутих бањалучких музичких умјетника "BL jazz voices".
"Интим џез фест" (Уступљена фотографија) -
"Интим џез фест" (Уступљена фотографија)

Концерт је одржан уз примјену свих поприсаних мјера и препорука надлежних органа - мјерење тјелесне температуре, те обавезно ношење заштите маске и одржавање физичке дистанце, саопштено је из Културног центра Бански двор.

Публици се представио добро познати џез састав "Combine quartet" који је био пратња вокалним солистима - Марији Шестић, Маји Манојловић, Даниели Херцег, Вањи Мишић,  Ањи Милутиновић и Немањи Лакићу.

Маја Манојловић (Уступљена фотографија)

Овај концерт наставак је праксе новог концепта рада Банског двора, да се поред врхунских музичара из региона, Европе и свијета, публици у континуитету представљају и талентовани умјетници из Бањалуке.

- Директор Банског двора, Младен Матовић дошао је на идеју да окупи најбоље бањалучке вокале, немамо их много, али су заиста фантастични, а ми смо као "Combine quartet" ту били као неки тепих, нека подлога. Жељели смо да поред ових великих имена који наступају на фестивалу, на најбољи начин представимо Бањалуку и да покажемо колико можемо - рекао је гитариста овог састава, Стефан Тешановић.

Сви музички умјетници сагласни су да се музика не чује толико често колико се чула раније, а све због ситуације изазване вирусом корона.

- Многима је овај концерт био први наступ ове године, мени је други. Заиста је то велика пауза. Захваљујући поједницима, захваљујући оптимистима и великим радницима у тиму Банског двора на челу са Младеном Матовићем имамо прилику и ове године да музицирамо - рекла је Марија Шестић.

Марија Шестић (Уступљена фотографија)

Велики је ужитак, како каже, поново бити на сцени.

- Надам се да је публика уживала онолико колико и ми, јер смо поново стали на сцену. Осјећам да је ово вече свима нама било јако лијепо. Задовољство ми је је што сам поново наступила са "Combine quartetom" - додала је Шестићева.

И пјевачици Вањи Мишић изузетно је задовољство што је дио овог фестивала.

Вања Мишић (Уступљена фотографија)

- Драго ми је да у вријеме када је све стало култура живи. Много смо се пожељели наступа, музике и проба. Надам се да је публици био интересантан репертоар и да су уживали у овој вечери - рекла је Мишићева.

Даниела Ерцег је нагласила да је постојање оваквог фестивала веома значајно за бањалучку џез сцену.

Даниела Ерцег (Уступљена фотографија)

Завршно вече "Интим џез феста" предвиђено је за концерт  истинске музичке диве бивше Југославије Бети Ђорђевић.

Трећи "Интим џез фест" концептуално je замишљен као камерни  фестивал џез музике који се фокусира на мање саставе и  врхунске солисте овог музичког жанра, укључујући максимално формације до џез квартета који су ушли у фестивалску селекцију.

Покровитељ овогодишњег фестивала je Град Бањалука.