latinica  ћирилица
25/11/2020 |  19:12 ⇒ 26/11/2020 | 11:00 | Аутор: СРНА

Кустурица: Марадона - највољенији фудбалер на свијету

Прослављени режисер Емир Кустурица изјавио је поводом смрти фудбалера Дијега Арманда Марадоне да ће бити бржих и бољих играча, али да ће тешко бити фудбалера који ће бити толико вољен.
Емир Кустурица и Армандо Дијего Марадона - Фото: AFP
Емир Кустурица и Армандо Дијего МарадонаФото: AFP

Кустурица је истакао да је Дијего Марадона био човјек који није био само фудбалер - штитио је сиротињу и борио се против неправде.

- Један је од ријетких међу фудбалерима који је имао чврст политички став и није био обична тркача кокош, него велики спортиста - рекао је Кустурица за "Вечерње новости".

Кустурица је поводом вијести о смрти великог Дијега, са којим је друговао и о којем је снимио документарни филм /Марадона по Кустурици/, рекао да се Марадона није најбоље сналазио изван фудбалског терена и да је често пролазио кроз тешке периоде.

- Нажалост, за један такав живот била су потребна два срца, а не само једно. Биће бржих играча, биће бољих голгетера, али ћемо тешко гледати фудбалера којег ћемо толико вољети - поручио је Кустурица.

Истакао је да је Марадона оставио траг највољенијег фудбалера на свијету.

- Можемо слободно рећи да је почео стварни крај 20. вијека. Напустио нас је највећи фудбалер. Нема утјехе, али ипак постоји магија која остаје као траг у којој препознајемо величину саме игре која опет без таквих као што је био Дијего не би била никада као што је данас. Нити би била она која нас узбуђује - рекао је Кустурица за Алтернативну телевизију.

Он каже да је Марадона живио три живота одједном и сва три су се објединила у његовој игри.

- То није била обична игра, то је био плес његових предака умијешан у савремени адреналин и прашину новог свијета - нагласио је Кустурица.

Један од најбољих фудбалера свих времена Аргентинац Дијего Армандо Марадона преминуо је у 61. години од посљедица срчаног удара, јавили су аргентински медији.