latinica  ћирилица
25/11/2020 |  16:33 ⇒ 16:33 | Аутор: РТС

Левандовски први фаворит за фудбалера године

Пољски фудбалер Роберт Левандовски предводи скраћени списак од 11 кандидата за награду "The best", коју Међународна фудбалска федерација додjељује најбољем фудбалера свијета. Награде најбољем фудбалеру, голману и тренеру биће уручене 17. децембра у Цириху.
Роберт Левандовски -
Роберт Левандовски

Након што је "Франс фудбал" одлучио да због пандемије коронавируса не додјељује Златну лопту, награда Фифа додатно добија на значају, а Роберт Левандовски је апсолутни фаворит, с обзиром на то да је са Бајерном освојио триплу круну, а уједно био најбољи стрелац Бундеслиге (34 гола) и Лиге шампиона (15 погодака).

На скраћеном списку су и до сада неприкосновени Кристијано Роналдо и Лионел Меси, као и Нејмар и Килијан Мбапе (ПСЖ), Мохамед Салах, Вирџил ван Дајк и Садио Мане (Ливерпул), везиста Манчестер ситија Кевин де Брујне, капитен Реал Мадрида Серхио Рамос, као и Тијаго Алкантара, фудбалер Ливерпула, који је прошле сезоне био у Бајерну.

За признање најбољег голмана кандидати су Алисон Бекер (Ливерпул), Тибо Куртоа (Реал Мадрид), Кејлор Навас (ПСЖ), Мануел Нојер (Бајерн), Јан Облак (Атлетико Мадрид) и Марк-Андре тер Штеген (Барселона).

За најбољег тренера номиновани су Марсело Бијелса (Лидс), Ханс-Дитер Флик (Бајерн), Јирген Клоп (Ливерпул), Ђулен Лопетеги (Севиља) и Зинедин Зидан (Реал Мадрид).

Награде Фифа биће додијељене 17. децембра у Цириху.